Online Marketing Tanácsadás - Út a piacvezető pozícióba

Miért fontos az online marketing?

Online marketing tanácsadás és digitális intelligencia

Üdvözöllek a Lampone Marketing tanácsadás oldalunkon!

 

 

"Tudtátok, hogy az online marketing eszközök megfelelő alkalmazásával drasztikusan lehet növelni a cég árbevételét?"

Online marketing tanácsadás és az árbevétel növelés

Digitális marketing kisvállalat

Lampone Digitális Marketing tanácsadás - Piacvezető leszel

Sokszor meg szokták kérdezni, hogy online marketinges vagy? Online marketing tanácsadó csapatokból Dunát lehet rekeszteni és csak viszik a pénzt. Nálunk ez nem így van, mi nem csak dolgozunk napi 8 órát, hogy dolgozzunk! Minden tevékenységünkkel azon vagyunk, hogy a vállalatod árbevételét forintról forintra növeljük. Hogyan érjük ezt el? Elvesszük a versenytársaktól a vevőket, akik először csak megismernek, hogy létezel. Ezt követően rajtad a sor. Meg kell mutatnod, hogy milyen jó termékeid és szolgáltatásaid vannak, amivel aztán ott tudod tartani az új vevőidet!

A jövőbeli közös munkánkban a következő módon segítünk a vállalatod előremozdulásában. Elemezzük a piacot és a vállalatod jelenlegi helyzetét. Készítünk egy közös tervet, hogyan érhetjük utol és kerülhetünk be a jelenlegi vezető vállalatok közé. Végrehajtjuk a tervet sok munkával, amiben nekünk és nektek is rengeteg feladatotok lesz. 3 hónap elteltével az üzleti tartalmaid teljesen átstrukturálásra kerülnek. 6-12 hónap elteltével meglátod, hogy hogyan vezetett az út a piacvezető pozícióba. Hogyan kerültél az eddigi online értékesítésben legsikeresebb vállalatok közé. Később kitérünk az nline marketing tanácsadás árak alakulására is.

20 évig nemzetközi nagyvállalati üzleti és informatikai tanácsadással foglalkoztam. Ezt követően 7 éve elkezdtem átállni a digitális marketing tanácsadásra és weboldalak/webshopok "Google barát" és "Online piacbarát" megépítésére, átalakítására. Az elmúlt években nagy sikereket értünk el ezen a területen közösen a kis és közepes magyar vállalatok tulajdonosaival. Mondhatom, hogy a weboldalak átalakításával vagy teljes újraépítésével jelentős többlet árbevétel termelő képességre tettünk szert közösen. Az online marketing eszközök tárháza nagyon széles és a legtöbb vállalat ezeknek csak töredékét használja ki.

Mint mindenhol, ezen a területen is a sikeres üzletvitelhez szükséges a tulajdonos 100%-os elhívatottsága. Az aránylag új digitális intelligencia területre az esetek 99%-ban sem a tulajdonosoknak, sem az alkalmazottaknak nincs rálátása! A speciálisan ezzel a területtel foglalkozó munkatársaknál is a legtöbbször csak online marketing alapok állnak rendelkezésre. Ezt a tevékenységet rá kell bízni olyan szakemberre, aki módszeresen és kitartóan dolgozik a cél elérése érdekében közösen a tulajdonossal. Itt a tapasztalatok azt mutatják, hogy ott lehetett elérni a legnagyobb sikert, ahol a tulajdonos 100%-ban végrehajtotta azokat a változásokat, amiket igényel az új internetes világ. Az online marketing eszközök széles körű és jól megtervezett alkalmazása minden esetben meghozza a sikert. Csak azt kell tudni, hogy melyik eszközt hogyan és milyen intenzitással kell használni.

 

"A tapasztalatok szerint ehhez szükséges a vállalatok üzleti tartalmának teljes átalakítása. Csak ezt követően érdemes egyáltalán feltenni a kérdést, hogy mit csináljunk a internet marketing területein."

 

Online marketing kisvállalatKis és közepes vállalatok online - digitális működése

Magyarországon is évről évre egyre többen fordulnak az internetes vásárlásokhoz. E mellett a szolgáltatások területén is megfigyelhető, hogy az ott elköltött pénz is egyre nagyobb mértékben a webes ismertségtől függ. Természetsesen sok cég nem él még online marketing tanácsadó megbízásával, és ő maga sem látja át az online piac potenciális erejét.

Ezen a területen nem lehet alkalmazni már a tradicionális üzleti logikákat, hiszen a Google mesterséges intelligencia algoritmusai értékelik az összes vállalatot internetes jelenlét és működés szempontból. Ez alapján kimondható, hogy Magyarországon a vállalatok többsége "nem létezik a Google számára", így az interneten keresgélő potenciális vevő számára sem! Durva kijelentés ez, de igaz, a weboldal marketing használata nélkül a legtöbb vállalat veszíteni fog a piacából. Az is megfigyelhető, hogy a lakossági vásárlások mellett, egyre nagyobb mértékben befolyásolja az internet / Google a vállaltok beszerzését is. A beszerzési szervezetekben is olyan generáció vette át a feladatokat, akik beszerzési forrás keresésnél egyre többet használják a Google találatokat. Az online marketing eszközök közül jó néhány alkalmazható még közvetlenebb módon a B2B kereskedelemben, értékesítés támogatásban, aki ma nem mozdul, az lemarad.

Partnereink

Nagy büszkeséggel mondhatjuk, hogy minden céget vezető szerepbe hoztunk az online piacon a tulajdonosok hathatós együttműködésével. Így esetleg felmerül a szokásos kérdés, hogy vajon "A Lampone a legjobb online marketing tanácsadó cég?" Erre a kérdésre válaszoljanak a partnereink!

Miért fontos az online marketing?

 

"Ezek a tények mind azt támasztják alá, hogy minden vállalatnak iparágtól függetlenül nagy erőkkel kell fókuszálni az online jelenlétének és a potenciális vevői elérés optimalizálására."

 

A weboldal marketing tanácsadás és az átfogóbb terület a digitális marketing tanácsadás elengedhetetlen eleme a rövid-, közép- és hosszútávú piaci tervezésnek. A marketing tanácsadás árak nagyon különböznek egymástól mind az egyszeri, mind a folyamatos díjak területén. A mi tapasztalatunk az, hogy ahol partnerségben együtt dolgozunk cégekkel, ott folyamatosan nő a cégek árbevétele és nyereségessége. Tehát fel tehetjük a kérdést most még egyszer, hogy miért fontos az online marketing? Reméljük ebben az összefoglalóban teljesen egyértelműen meg lehet találni erre a kérdésre a választ. If you want to read some suggestions in English why Internet Marketing is important today please click here.

Digitális átállás

A fent leírtak fényében mire van szüksége az üzleti vállalkozásodnak? Főleg arra, hogy a weboldaladon / webshopodban a tartalmak úgy kerüljenek megfogalmazásra, hogy azok közérthetőek legyenek. Erre egy nagyon jó példa a következő! Ha épület villamossági nagykereskedésed van és szakembereknek értékesítesz, akkor lehet dugaljnak is nevezni a terméket. Ha emellett lakossági vevőkkel is foglalkozol egy webshopban, vagy csak akár boltod internetes oldalán, akkor más a helyzet. Hogyan hívja a lakosság a dugaljt? Konnektor, ugye? Tehát konnektort kell árulnod! Ha dugaljt árulsz, akkor akik konnektort keresnek, azok Téged nem fognak megtalálni az Interneten.

Konnektor és dugalj Google keresés

 

"A dugalj keresése 100 keresésből 30, míg a konnektort keresik 100 keresésből 70 alkalommal. Tehát aki dugaljként árulja a terméket és nincs kifejtve, hogy ez ilyen és ilyen konnektor, az rögtön elveszti az érdeklődők 70 százalékát. Természetesen a maradék 30 százalékból is csak 1-2 keresés esetében fogják megtalálni a megfelelő stratégia hiányában."

 

Innen kiindulva rengeteg feladat lesz a tervezésétől a végrehajtásig. Ebben a tervben fogjuk összeállítani Neked a következő 6 és 12 hónap feladatait és várható eredményeit. Ami várható, hogy piac telítettségtől és a versenytársak felkészültségétől függően 6 és 12 hónap között fog realizálódni a versenyelőny. Ez abban  testesül meg, hogy piacvezető leszel a Google keresési találatok rangsorában, Social Media marketingben, hirdetési pozíciókban, ezért jelentősen több vásárló és vásárlás lesz a cég webes értékesítési csatornáján. A megfelelő online marketing alkalmazásával online piacvezető leszel.

Minden jelentkezőnek egyéni ajánlatot készítek, hogy hogyan tudjuk végrehajtani a szükséges együttműködést. Általában a tulajdonosokkal vagy vállalat vezetőkkel dolgozom közvetlenül együtt, mert a tapasztalat azt mondja, hogy csak így érhető el a kívánt eredmény. Az ajánlat adást megelőzően jó néhány elemzést készítek az adott vállaltról, a piacról és a versenytársakról. Ezek alapján állítom össze az ajánlatot és az első 6 hónap akciótervét is. 

Digitális marketing tanácsadás módszertanSzigorú digitális átállási módszertan és eredményesség

Természetesen a közös munkához sok segítségre lesz szükség a szakember munkatársak részéről is az egyes termékvonalak és szolgáltatás területek minőségi bemutatásához. Rögtön a munka első hónapjában eldöntjük, hogy a jelenlegi weboldal /webshop alkalmas-e az átalakításra, vagy újra kell építeni azt. A hatékony és sikeres weboldal marketing nagyon feszes platformot igényel, ahol minden részletet precízen kell kidolgozni. Mi szigorú módszertan alapján dolgozunk, kitartóan és következetesen, hogy elérjük a kitűzött célt.

Ezzel a módszertannal lehet meghatározni azt is, hogy egy adott weboldallal meddig lehet eljutni egy 100-as skálán. Amennyiben az előzetes elemzések azt mutatják, hogy 90% nem érhető el, valamely körülmények miatt, akkor teljesen új webes környezet felépítését szoktuk javasolni. Ha ez nem oldható meg az adott vállaltnál, akkor nem tudjuk elvállalni a közös munkát. Ennek az az oka, hogy a szakmai tapasztalatink alapján az adott weboldallal / webshoppal egyszerűen nem érhető el az igazi versenyelőny. Ez azt is jelenti, hogy sok befektetett munka ellenére nem tudjuk biztosítani az árbevétel növekedést, ami a mi teljesítményünk egyedüli mérőszáma.

 

"Az online marketing tanácsadás árak teljesen arányosak lesznek a közösen elért sikerrel, azaz win-win képlet alapján tudunk együtt dolgozni."

 

Természetesen számos eleme van a módszertanunknak, amit nem fogunk részletezni. Ezek a digitális intelligencia "know how" elemei, amik a mi vállalkozásunk alapvető sikertényezői. A másik három sikertényező a kitartás, a módszertan változatlan betartása és az új lehetőségek folyamatos tanulása. Csak így vezethet az út a csúcsra, és így tényleg piacvezető leszel. Még egy rövid cikket írtam az Digitális Marketing árbevétel termelő képességéről hétköznapi nyelven.

Várjuk jelentkezésedet, amennyiben érdekel egy ilyen együttműködés. Egy üzletfejlesztésről készült interjút olvashattok velem az IT Business online hasábjain a következő helyen >>.

Üdvözlettel,

Bellágh Szabolcs

Vezető marketing tanácsadó

Lampone marketing ügynökség - Bell Services Kft.
Digitális tanácsadás, Online marketing tanácsadás
bellagh.szabolcs@lampone.hu
+36209754476
https://lampone.hu/online-marketing-tanacsadas

Lampone online marketing és digitális tanácsadás

Amennyiben érdekel továbbképzés vagy junior digitális tanácsadó állás, akkor keress minket e-mailen, Messengeren vagy telefonon.

Online marketing képzés, tanfolyam Online marketing állás

Online marketing képzés, tanfolyam

Online marketing állás

 

Lampone Digitális Marketing történet

Jó pár online marketing könyv elolvasása után a Lampone online marketing ügynökség úgy döntött, hogy elkezdjük tanulmányozni inkább a gyakorlatban azonnal alkalmazható és sikeres digitális marketing eszközök tárházát. Jó pár naprakész online marketing akadémia létezik az Interneten, amik sokkal praktikusabb és azonnal megvalósítható tudást adnak mint a hosszú szakkönyvek. Töltött már időt velünk marketing gyakornok is, aki szakdolgozat írásához is felhasználta a nálunk tanult módszertanokat és eljárásokat. Az online marketing munka amúgy nagyon érdekes, mert állandóan változnak a szabályok, de minden abba az irányba megy, hogy a látogató érdeklődési köre minél jobban ki legyen szolgálva. A legmodernebb, naprakész online marketing fogalma sokszor csak részben ismert még a tapasztaltabb marketing manager pozíciókban is, ezért még a legnagyobb vállalatok által összerakott marketing stratégia is sokszor hiányos. Ez nagyon érdekes terület, mert a nagy vállalatok lassan tudnak változni a nagy tehetetlenségük miatt. A kis és közepes vállalatok nagy előnyre tehetnek szert ez által, ha megfelelően alkalmazzák a legújabb technikákat. Természetesen ez nem egy egyszerű folyamat, és stratégiai tervezésnek kell megelőznie. Azonban ha jó a terv és precíz szigorú a terv végrehajtása, akkor nagy eredményeket lehet elérni. Ebben tud segíteni a vállalatodnak a Lampone Digitális Marketing Ügynökség.

Lampone Digitális Marketing üzleti előny

Tudjuk, hogy a legtöbben már több tanácsadó céggel is próbálkoztatok és nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, de ennek is megvan a tapasztalati indoklása. A digitális marketing egyszerre igényel kreatív gondolkodást és precíz végrehajtást, ami a tapasztalataink alapján nagyon speciális menedzsmentet igényel. Amennyiben valahol nagyon kreatívak a munkatársak, de nem tudják precízen végrehajtani a stratégiában megtervezett lépéseket részletesen, ott nem fog megvalósulni a stratégia. Ahol pedig inkább technikai oldalról közelítik meg a digitális marketinget, ott sokszor folyamatosan stratégia nélkül dolgoznak nap, mint nap. Itt ha még precízen is hajtják végre a különböző feladatokat, akkor is sokszor maga a feladatokat összefogó terv hiányos. Ez a megoldás sem támogatja a feltörekvő üzleti vállalkozásokat, de ez persze csak későn szokott kiderülni, mikor néhány versenytárs már elhúzott. Azt gondolom, hogy a nálunk egy kézben megvan mind a stratégiai látásmód, mind a 100%-os precíz végrehajtás. Ez az együttállás adja a mi piaci versenyelőnyünket, amit minden partnerünk élvez a maga iparágában. Remélem sok kreatív üzleti vállalkozással fogunk tudni együtt dolgozni a közeljövőben, hogy megszerezzük a vezető pozíciót a folyamatosan növekvő online piacon.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan

Online Marketing Stratégia

A marketing tanácsadó csapatunk segít nektek a digitális marketing stratégia megalkotásában, amelyben többek között szerepelni fognak a következő főbb területek:

 • digitális gondolkodás átvétele a mindennapi munkába
 • tartalom marketing
 • weboldal, webshop tartalom és struktúra optimalizálás
 • SEO -  Search Engine Optimization - Kereső optimalizálás
 • Google adwords
 • Facebook marketing
 • Instagram marketing
 • Egyéb közösségi média marketing

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan

A Lampone Digitális Marketing Ügynökség tagja a "Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!" szervezetnek, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alapított.

A GINOP321 keretein beül a következő termékek / szolgáltatások igényelhetőek:

 • Digitális Üzleti Átállás
 • Webshop Tervezés és Kivitelezés
 • Folyamatos Digitális Marketing és Webshop Management Szolgáltatás

Referenciák mindhárom termékre / szolgáltatásra

 • alkatreszokosan.hu - autó alkatrész értékesítés
 • chef-iparikonyhagepek.hu - nagykonyhai gépek értékesítése
 • hunikakft.hu - betonipari és hulladékfeldolgozó gépek értékesítése
 • lampone.hu - kisbútorok, lakásdekoráció és kerti termékek értékesítése

A szolgáltatásokért felelős szakember: Bellágh Szabolcs, bellagh.szabolcs@lampone.hu, telefon: +36 20 975 44 76

 

Vissza a Lampone webshop és digitális marketing főoldalra >>

Webáruház készítés