Teraszfedés árak, piaci körkép

Terasztető polikarbonát tetőpanellel, alumínium szerkezettelSok család számára ismerős lehet, hogy a tervező egy csodálatos teraszt is álmodott az újonnan épült álomotthonba, de nem volt árnyékoló, teraszburkolat. Nem sokkal a beköltözés után rájössz, hogy az esőben minden teraszbútor beázik, a terasz pedig gyakorlatilag használhatatlan a napon.

Mások számára a korábban épített családi ház korszerűsítésekor válik aktuálissá a már nem esztétikus, régi, mára korhadt vagy rozsdás fa- vagy acélszerkezet cseréje, illetve a 20-25 éve nagyon divatos emelőkaros terasz napellenzőt egy modernebb, élhetőbb terasztetővel.

Ezekben az esetekben érdemes elgondolkodni azon, hogy az év minél több időszakában használható legyen a terasz valamilyen fix árnyékolással. Szerencsére ma már számos egyedi vagy előre gyártott moduláris rendszer létezik a piacon, elképzelései megvalósításának csak a pénztárcája szabhat határt.

 

Miért praktikus megoldás az alumínium szerkezetű, polikarbonát tetőpanelekkel szerelt terasztető?

A teraszfedések esetében a legnagyobb kihívást az jelenti, hogyan tehetjük élvezetessé teraszunkat anélkül, hogy bezárkóznánk, ne sötétítsük el a terasz mögötti helyiséget, és biztosítsuk a légáramlást. Mindezt természetesen anyagi lehetőségeinkhez mérten és könnyen kialakítható módon szeretnénk megtenni.

Kétségtelen, hogy a mai árnyékolástechnika csúcsa a teraszburkolatok esetében az egyedileg és méretre szabott automata, ún. bioklimatikus pergola rendszerek. Az eredeti, jó minőségű rendszerek ára kb. nettó 3-4 millió forinttól kezdődik, de ugyanakkor számtalan gyengébb minőségű terméket is találhatunk a piacon.

Tervezhetünk fából vagy acélból készült teraszburkolatot, amihez általában szakember kell. Ezeknek a konstrukcióknak a hátránya, hogy időnként karbantartást igényelnek, a fát csiszolni, korhadás ellen kezelni, lakkozni, az acélszerkezetet rozsdamentesen és festeni kell. Ha ezeket a szerkezeteket csempe, zsindely vagy hullámkarton borítja, akkor számolnunk kell azzal, hogy kevés fény szűrődik be a terasz mögötti helyiségbe.

A modern technológiának köszönhetően előregyártott, fix méretű un. terasztetők moduláris alumínium szerkezettel. Ezek a rendszerek általában áttetsző és könnyű polikarbonát tetőpanelekkel rendelkeznek, így a tartószerkezetnek nem kell robusztusnak lennie. Megjelenésük a legtöbb ház stílusához illik, mivel kialakításuk semleges és letisztult.

Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy sok gyártó modelljei vannak a piacon, így nem kell hónapokat várni az anyagokra és a szakemberekre, ugyanakkor egyszerűen felállíthatók és összeszerelhetők, amit akár csináld magad.

Ezek az alumínium szerkezetek általában gyári kivitelűek és festettek, így tetszetősek, és mivel nem rozsdásodnak, karbantartással sem kell számolni.

A polikarbonát tetőpanelek előnye, hogy könnyű súlyuk miatt a tartószerkezetnek nem kell robusztusnak lennie, sérülés esetén nem okoznak sérülést és könnyen cserélhetők.

 

Polikarbonát terasztető árak

 

Terasztető alumínium szerkezettel, polikarbonát tetőpanellel

Többféle alumínium és polikarbonát kombinációjú modell is kapható a piacon, amelyek közül nem a legolcsóbbat, hanem inkább a jó ár/érték arányú típust érdemes választani. Ez utóbbit a gyártó szabályozhatja, valamint ha egy adott modell több éve a piacon van. A terasztető árak függenek az alumínium szerkezet kidolgozottságától, minőségétől és anyagvastagságától, továbbá a polikarbonát tetőpanelek minőségétől, vastagságától és kialakításától.

Megbízható gyártó minőségi terméke alap méretben (kb. 3×3 m) kb. 300 000-től 400 000 Ft-ig kezdődik, 1,3 millió körüli kiadás pedig már kb. 10 méteres szélesség is lehetséges. A legtöbb gyártó jellemzően csak a 3 m mély teraszfedéseket gyárt, míg a Palram cég termékei között megtalálhatjátok  a 4 m mélyt változatot is, amivel méllyebb teraszok is lefedhetőek.

 

Nézd meg a termék adatlapját: Feria terasztető.

Nézzétek meg a kis videót, hogy milyen egyszerű összeszerelni és felállítani > !

 

Vissza a Teraszfedés piaci körkép oldalról a Terasztető főoldalunkra >

Vissza a Teraszfedés, terasztető oldalról a főoldalunkra >

Webáruház készítés