Lampone otthon, lakásdekoráció és kert blog

Hogyan készül az üveg?

2020.05.06 02:18
Lampone
Hogyan készül az üveg?

Hogyan készül az üveg lakásdekoráció és a tükör?

Hogyan készül az üveg lakásdekoráció és tükör?

Ablak, ital üvegek, tükör üveg és üveg dísz. Ezek mind körülvesznek a hétköznapokban. Tudod, hogyan készül az üveg dísz?

Üveggyártás

Dísz fali tükör

Az üveggyártás története kb. 5000 évvel ezelőtt kezdődött. Az üveg kvarchomokból készül, amit más nevén szilícium dioxidnak nevezünk.  A kvarchomok, általános nevén homok úgy keletkezett, a nagy kődarabok különböző hatások miatt széttörtek és hosszú éveke alatt homokká zúzódtak. Ha egy kis homokot a tenyeredben tartasz, megnézheted, hogy sok átlátszó szemcse van benne. Ez a homokkvarc. Ezt nagyon magas hőmérsékleten megolvasztják és a kihűlése előtt a megfelelő alakra formázzák. Menet közben természetesen lehet színezni és így nyeri el minden termék az egyediségét.

A legegyszerűbb üveget, az üvegpalackok, ablaküvegek és olcsó üveg termékekhez használják fel. Az olvasztás előtt a homokba üvegtörmeléket is tesznek, amit otthon a szelektív hulladékgyűjtés során hetente leadsz.

Üveg díszek

Az üveg díszek készítéséhez megfelelő vékonyságúra nyújtják az üvegszálakat és darabolják a tárgy méretének megfelelően. Az üveg olvasztása során természetesen lehet színezni és így nyeri el minden termék az egyedi színvilágát. Ezután jön a végleges formázás.

Fali tükör, álló tükörA tükör gyártása

A tükör gyártásához nagyon tiszta üveget kell előállítani, hogy ne torzuljon a kép. A tükröket Muranóban, a 13. században kezdték el gyártani. Eleinte ólomból készítették a tükör hátoldalán található foncsort, később higanyból,  aztán még később a ezüstöt használtak erre a célra.

A modern világban már alumíniumfoncsor kerül a leggyakrabban a tükör hátoldalára, de még mindig használják az ezüstöt is. Illetve egy lakkbevonat is kerül most már a fémrétegre.

Mi itt a Lampone Webshop és Marketing cégnél üveget nem gyártunk, csak kereskedünk vele, de Online Marketing tanácsadást viszont kérhetsz tőlünk. Nagy tapasztalatunk van digitális átalakulás és az online marketing világban, és 6-9 hónap alatt piacvezetővé pozíciók egyikébe tudjuk juttatni a cégedet az internetes értékesítésben. 

 

Vissza a Lampone Blog oldalra a tükör gyártás oldalról >

Vissza a tükör gyártás oldalról a Lampone Webshop főoldalra >

Webáruház készítés