Lampone otthon, lakásdekoráció és kert blog

Sajtos tepsis burgonya Philadelphia krémsajttal

2021.11.21 10:00
Lampone
Sajtos tepsis burgonya Philadelphia krémsajttal

Sajtos tepsis burgonya Philadlephia krémsajttal

Készítsd el ezt a finom ételt, és tálald akár főételként egy jó kevert salátával, vagy add húsétel mellé extravagáns köretként.

Sajtos tepsis burgonya - Philadelphia krémsajttal

Hozzávalók

  • 250 g Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 csésze tej
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1,25 kg burgonya meghámozva és vékonyra szeletelve
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Keverd össze a Philadelphia krémsajtot, a tejet, a fokhagymát és a fűszereket.

A burgonya felét kivajazott 1,5-2 literes lapos tepsibe tesszük. Öntsük rá a Philadelphia keverék felét, és szórjuk meg a parmezán felével. Ismételd meg a maradék burgonyával, a Philadelphia krémsajt keverékkel és a parmezánnal.

Lefedjük és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Vedd le a fóliát és főzd további 30-45 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és a teteje megpirul. Azonnal tálalhatod.

 

Vissza a Lampone Blog oldalra a Sajtos tepsis burgonya oldalról >

Vissza a Lampone fő oldalra a Sajtos tepsis burgonya oldalról >

 

 

Webáruház készítés