Lampone otthon, lakásdekoráció és kert blog

Angol trifle desszert - English Trifle

2022.01.08 10:00
Lampone
Angol trifle desszert - English Trifle

English Trifle - Gyümölcsös, krémes desszert

Az English Trifle egy könnyű, kellemes desszert, ami egyszerre finom és gyönyörű. Figyels arra, hogy ezt a desszertet egy átlátszó tálban készítsd és rak ki a figyelem középpontjába, hogy mindenki lássa, milyen szép színes és inycsikladozó rétegei vannak.

Mindenki szereti a desszertet, és amikor ez könnyű is, az még jobb. Próbálj ki ezt az az egyszerű desszertet, amikor legközelebb gyors édességet szeretnél adni a vendégeidnek vagy a családnak.

Talpas üvegtál, angol trifle tál - English Trifle vagy tiramisu

Angol desszert egy üvegtálban rétegezve

Ki tudta, hogy ilyen egyszerű összetevőkből egy ilyen csodálatos desszert lehet összeállítani rövid idő alatt. Nyilvánvalóan nem csak az ízvilága, hanem a szépsége is ünnepi hangulatot áraszt, gyönyörű rétegeivel. Nagyon szuper eredménye lesz mindig, amikor krémsajtot adunk a kemény tejszínhabhoz, mert ez mindig nagyon ünnepélyes ízt ad a desszerteknek. Tökéletes kombináció ad a finom vanília pudinggal és a piros gyümölcsökkel.

Az English Trifle-t tradicionálisan gyakran használják különleges alkalmakkor és ünnepségeken, különösen az ünnepi időszakban. Most már elmúlt a karácsony, de nálunk ez úgy sem tradicionális, azaz kezdheted vele a az újév hideg hétvégéjét színezni. A webshopban meg is nézheted, találhatsz hozzá több üvegtál , trifle tál változatot is. Annyira egyszerű és mindenki számára ízletes, hogy bármikor elkészítheted, amikor csak kedved támad. Sokszor nevezik angol kis semmiségnek is :-) !

Mi az az angol semmiség?

Az semmiségek az 1500-as évek végére nyúlnak vissza Angliába. Az „apróság” szót úgy határozzák meg, mint „csekély értékű vagy fontos dolog”. Ez a desszert valószínűleg úgy jött létre, hogy a maradékot egy tálba dobták, hogy elhasználják, és nem volt valami rendkívül fontos. Ennek a szórakoztató, szeszélyes desszertnek mára gazdag története van, amely évszázadok során a világ kedvencévé vált. Valamennyi fajtájával és ízével együtt ez egy olyan desszert, amelyet újra és újra meg kell próbálni.

Hozzávalók

  • Valamilyen piskóta ízlés szerint, darabokra törve vagy tépve
  • Natúr Philadelphia krémsajt
  • Kemény tejszínhab
  • Cukor ízlés szerint egy-két evőkanál
  • Vanília puding – annyi amennyit felvesz a teljes tál desszert
  •  A puding elkészítése
  • Szeletelj epret
  • Szeletelj enyhén pirított mandulát

Készíts elő egy szép üvegtálat.

Elkészítés

Használhatsz fagyasztott vagy friss font piskótát. Akár saját magad is elkészítheted, ha szeretnéd. A megmaradt bármilyen sütemény is használható hozzá.

  • A piskótát vagy maradék süteményt kockákra vágjuk
  • A krémhez egy közepes tálban összekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a cukrot, és addig verjük, amíg lágy csúcsok nem keletkeznek.
  • Egy másik közepes tálban készítsük el a vanília pudingot, aránylag sűrűre.
  • Kezdjük el a rétegezést az előkészített üvegtálban. Először öntsünk egy réteg tejszínes keveréket, majd tegyünk rá piskóta kockákat, egy réteg epret, majd egy réteg pudingot. Ismételd meg a rétegeket amíg el nem fogy, vagy amíg a tál meg nem telik.
  • A tetejét megkenjük sűrű tejszín keverékkel és megszórjuk mandulával. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára.

Készen állsz a vendégek fogadására. Főzzél hozz kávét és teát és egy szép délelőttöt vagy kordélutánt tudtok így együtt tölteni.

Próbálhatod ízlés szerint más gyümölcsökkel, a lehetőségeid végtelenek. A trópusitól a különféle bogyókon át a közöttük lévő mindenig. Banán, őszibarack, ananász, sárkánygyümölcs, kivi, málna, és még sorolhatnám a sort. Válaszd azt, amit a legjobban szeretsz.

A Trifle-t nem szabad túl sokáig tárolni hűtőben, maximum 2 napig eltartható, de vedd figyelembe, hogy a felhasznált gyümölcstől és pudingtól és süteménytől függően aránylag gyorsan összeeshet.

 

Vissza a Lampone Blog oldalra az English Trifle tál oldalról >

Vissza a Lampone fő oldalra az English Trifle talpas üvegtálban oldalról >

 

 

Webáruház készítés