English Trifle - Gyümölcsös, krémes desszert
Az English Trifle egy könnyű, kellemes desszert, ami egyszerre finom és gyönyörű. Figyels arra, hogy ezt a desszertet egy átlátszó tálban készítsd és rak ki a figyelem középpontjába, hogy mindenki lássa, milyen szép színes és inycsikladozó rétegei vannak.
Mindenki szereti a desszertet, és amikor ez könnyű is, az még jobb. Próbálj ki ezt az az egyszerű desszertet, amikor legközelebb gyors édességet szeretnél adni a vendégeidnek vagy a családnak.
Angol desszert egy üvegtálban rétegezve
Ki tudta, hogy ilyen egyszerű összetevőkből egy ilyen csodálatos desszert lehet összeállítani rövid idő alatt. Nyilvánvalóan nem csak az ízvilága, hanem a szépsége is ünnepi hangulatot áraszt, gyönyörű rétegeivel. Nagyon szuper eredménye lesz mindig, amikor krémsajtot adunk a kemény tejszínhabhoz, mert ez mindig nagyon ünnepélyes ízt ad a desszerteknek. Tökéletes kombináció ad a finom vanília pudinggal és a piros gyümölcsökkel.
Az English Trifle-t tradicionálisan gyakran használják különleges alkalmakkor és ünnepségeken, különösen az ünnepi időszakban. Most már elmúlt a karácsony, de nálunk ez úgy sem tradicionális, azaz kezdheted vele a az újév hideg hétvégéjét színezni. A webshopban meg is nézheted, találhatsz hozzá több üvegtál , trifle tál változatot is. Annyira egyszerű és mindenki számára ízletes, hogy bármikor elkészítheted, amikor csak kedved támad. Sokszor nevezik angol kis semmiségnek is :-) !
Mi az az angol semmiség?
Az semmiségek az 1500-as évek végére nyúlnak vissza Angliába. Az „apróság” szót úgy határozzák meg, mint „csekély értékű vagy fontos dolog”. Ez a desszert valószínűleg úgy jött létre, hogy a maradékot egy tálba dobták, hogy elhasználják, és nem volt valami rendkívül fontos. Ennek a szórakoztató, szeszélyes desszertnek mára gazdag története van, amely évszázadok során a világ kedvencévé vált. Valamennyi fajtájával és ízével együtt ez egy olyan desszert, amelyet újra és újra meg kell próbálni.
Hozzávalók
- Valamilyen piskóta ízlés szerint, darabokra törve vagy tépve
- Natúr Philadelphia krémsajt
- Kemény tejszínhab
- Cukor ízlés szerint egy-két evőkanál
- Vanília puding – annyi amennyit felvesz a teljes tál desszert
- A puding elkészítése
- Szeletelj epret
- Szeletelj enyhén pirított mandulát
Készíts elő egy szép üvegtálat.
Elkészítés
Használhatsz fagyasztott vagy friss font piskótát. Akár saját magad is elkészítheted, ha szeretnéd. A megmaradt bármilyen sütemény is használható hozzá.
- A piskótát vagy maradék süteményt kockákra vágjuk
- A krémhez egy közepes tálban összekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a cukrot, és addig verjük, amíg lágy csúcsok nem keletkeznek.
- Egy másik közepes tálban készítsük el a vanília pudingot, aránylag sűrűre.
- Kezdjük el a rétegezést az előkészített üvegtálban. Először öntsünk egy réteg tejszínes keveréket, majd tegyünk rá piskóta kockákat, egy réteg epret, majd egy réteg pudingot. Ismételd meg a rétegeket amíg el nem fogy, vagy amíg a tál meg nem telik.
- A tetejét megkenjük sűrű tejszín keverékkel és megszórjuk mandulával. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
Készen állsz a vendégek fogadására. Főzzél hozz kávét és teát és egy szép délelőttöt vagy kordélutánt tudtok így együtt tölteni.
Próbálhatod ízlés szerint más gyümölcsökkel, a lehetőségeid végtelenek. A trópusitól a különféle bogyókon át a közöttük lévő mindenig. Banán, őszibarack, ananász, sárkánygyümölcs, kivi, málna, és még sorolhatnám a sort. Válaszd azt, amit a legjobban szeretsz.
A Trifle-t nem szabad túl sokáig tárolni hűtőben, maximum 2 napig eltartható, de vedd figyelembe, hogy a felhasznált gyümölcstől és pudingtól és süteménytől függően aránylag gyorsan összeeshet.